Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-04-27@13:43:18 GMT

تهران ترسید / گزارش شب وحشت پایتخت + عکس

تاریخ انتشار: ۱ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۹۸۴۱۶

تهران ترسید / گزارش شب وحشت پایتخت + عکس

حوادث رکنا: حادثه‌ای که همگان نگران وقوعش در پایتخت بودند سرانجام جلوه‌ای از تهدید خود را به نمایش گذاشت.

 همه آنهایی که شامگاه چهارشنبه را در پایتخت به سر می‌بردند گونه‌های متفاوتی از مواجه شدن با ترس مقابل زلزله را تجربه کردند. 
ساعت 23:27 شامگاه چهارشنبه 29 آذرماه در حالی که پایتخت در آلودگی هوا غرق و نفس‌های بسیاری به شماره افتاده و نگرانی از گران شدن دوباره بنزین به موضوع روز تبدیل شده بود، ناگهان زمین با شدت 5/2 ریشتر به لرزه درآمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیگیری‌های بعدی نشان داد که کانون زمین لرزه 3‌کیلومتری شهرستان ملارد در مرز استان تهران و البرز بود و در چند استان از جمله البرز، گیلان، قم، قزوین و مرکزی احساس شد. براساس آخرین گزارش‌ها یک زن 70‌ساله به علت سکته و دختری 10ساله به علت استرس جان باخته و 117 نفر هم مصدوم شدند. در حالی که همگان در شوک ناشی از زمین لرزه به سر می‌بردند، اضطراب و نگرانی از وقوع حادثه‌ای بزرگ‌تر، فضای شهر را پر کرد. فرار Escape از خانه و یافتن محلی امن، اولین چیزی بود که به ذهن می‌رسید. آنهایی هم که در مسیر خانه بودند باید خودشان را به خانواده‌هایشان می‌رساندند، اما در شهری که پر شده از سازه‌های بلند آهن، بتن و خودرو، نه جای امنی برای پناه گرفتن وجود دارد نه راه آسانی برای فرار کردن. اگر جای امنی هم برای پناه گرفتن وجود داشته باشد کسی آدرسی از آن محل را در اختیار ندارد. پارک‌ها و فضاهای باز اولین محل‌هایی است که به ذهن هر کس می‌رسد، اما مگر در فضای پرتراکم شهر راه آسانی برای دسترسی به این فضاها وجود دارد؟ پرسش دیگر اینکه آیا این محل‌ها فضای امنی برای در امان ماندن از آسیب زمین‌لرزه است؟ با این حال مردم وحشت زده خود را به کوچه و خیابان رسانده‌اند. ترس و دلهره در چهره همگان نمایان است و سردی و آلودگی بیش از حد هوا هم بر آن افزوده شده است. نگرانی از وقوع حادثه‌ای بزرگ‌تر سبب می‌شود که بسیاری از مردم ترجیح دهند شب را بیرون از خانه سپری کنند. 

خبری از خدمات پیش‌بینی شده نبود 
در حالی که مسئولان از طریق رسانه‌ها اعلام کردند همه چیز تحت کنترل است و نهادهای مسئول در آماده‌باش کامل هستند مردم احساس نا‌امنی کردند و سوار بر خودروها راهی خیابان‌ها شدند. بی‌انضباطی در خیابان‌ها و معابر شهر به اوج خود رسید. راهبندان‌های شدید درخیابان‌ها، کوچه‌ها و بزرگراه‌ها شکل گرفت و تمامی مسیرهای منتهی به پمپ‌های بنزین به صورت کامل قفل شد. بسیاری از مسئولان هم توصیه می‌کنند که مردم راهی استادیوم آزادی یا اماکن مذهبی شوند که این گونه می‌شود. پرسش اما این است که اگر وقوع حادثه‌ای مهیب اتفاق می‌افتاد چه تضمینی وجود داشت که این مکان‌هان گور دسته جمعی افرادی نشود که به این مکان‌ها پناه برده‌اند؟ از مأموران پلیس راهنمایی و رانندگی برای اجرای انضباط خبری نبود و چراغ قرمز و سبز هم برای رانندگان معنی نداشت. حقیقت این است که اگر مأموران پلیس هم در معابر حضور داشتند کاری از دستشان بر نمی‌آمد. اضطراب و عصبانیت مردم و گره کور ترافیک راه گریز آمبولانس‌هایی که در حال انتقال بیماران به مراکز درمانی بودند کار را خیلی سخت کرده بود به گونه‌ای که آژیر آنها لحظه‌ای قطع نمی‌شد، اما باز هم راه گریزی از این ترافیک نداشتند. گذشت و ایثار در آن شب رنگی نداشت به طوریکه محل پمپ‌بنزین و اطراف آن به محل درگیری مردم تبدیل شده بود. رسانه ملی خصوصاً شبکه خبر پوشش خبری شایسته‌ای از حادثه Incident را به نمایش گذاشت، اما مسئولان در آن شب سرد مکان امنی برای مردم در نظر نگرفته بودند. براساس مشاهدات عینی خبرنگار ما از سطح شهر هر چقدر ساعت به صبح نزدیک می‌شد مردم کم کم راهی خانه‌هایشان می‌شدند تا اینکه با فرا رسیدن صبح آرام آرام پس از یک شب پر استرس به خانه‌های خود بازگشتند. 

گلایه از مسئولان
آنچه از رسانه‌ها درباره عملکرد مسئولان در قبال ارائه خدمات مخابره می‌شد، آماده باش کامل و حضور مدام در جلسات بود. پرسش این است که در قبال خیابان‌های قفل شده تهران در شب حادثه کدام راهکار به کار گرفته شد‌؟ سهم جلسات برای خالی کردن خیابان‌ها و امداد رسانی به مصدومان یا در راه ماندگان کجا بود؟ اگر حادثه مخرب در شهر رقم بخورد بعید نیست که تلفات بعد از زمین لرزه بیشتر کشته‌هایی باشد که در جریان حادثه جان خود را از دست می‌دهند. مردم در شب سخت زمین لرزه به توصیه‌هایی که رسانه‌ ملی آن را منتشر می‌کرد توجه کرده و خود را به فضای باز رساندند. این هشدارها ربطی به مسئولانی که باید در میدان عمل حضور داشته باشند، ندارد. آن چه مردم در شب سخت زمین لرزه پایتخت دیدند دست‌های خالی مدیران برای امدادرسانی بود و بس. 

گلایه از عملکرد شهرداری 
شهروندان از خدمات ارائه شده از سوی شهرداری در شب سرد زلزله گله‌مند بودند و از نحوه مدیریت شهر انتقاد داشتند هر چند که محمد علی‌نجفی، شهردار تهران از عملکردش ابراز رضایت کرد و با اشاره به نکته‌های مثبت زلزله برای مردم تهران گفت که با شب حادثه و بعد از آن با بخش‌های مختلف شهرداری در تماس بوده است. این گفته شهرداری در حالی است که شب حادثه که اکثر خانواده‌های تهرانی به کوچه و خیابان‌ها ریخته بودند موردی خبری از حضور عوامل شهرداری و ارائه خدمات آن به مردم وجود نداشت. شهردار تهران نکته‌های مثبت این زلزله را تخلیه انرژی زمین و انجام یک مانور طبیعی خواند‌!

نیروهای امدادی و درمانی سپاه در آمادباش کامل 
دقایقی بعد از وقوع زلزله تهران سردار عبداللهی معاون بهداشت و درمان کل سپاه پاسداران اعلام کرد تمامی نیروها، امکانات امدادی و بهداشتی و درمانی سپاه در آماده باش کامل هستند و همچنین تمامی مراکز درمانی و بیمارستانی سپاه نیز آماده ارائه خدمات به شهروندان و مصدومان احتمالی هستند. 


وقوع 14 پس لرزه و احتمال فعال شدن گسل‌ها
مرادی، رئیس مرکز لرزه‌نگاری کشور پس از زلزله گفت: از لحاظ علمی ممکن است این لرزش‌ها، پیش لرزه بوده و زلزله بزرگ‌تری در پیش باشد، اما باید توجه کرد که نمی‌توان زلزله را پیش‌بینی کرد. به گفته وی در 24 ساعت پس از حادثه 14‌پس لرزه در استان‌های تهران و البرز به وقوع پیوسته است که بزرگترین آن 6/2بوده است. وی افزود: از دو ماه پیش خرده‌ لرزه‌های منطقه‌ای را که چهارشنبه شب در آن زمین لرزه به وقوع پیوست ثبت کرده و به مسئولان اطلاع داده بودیم. وی با بیان اینکه آیا تهران زمین لرزه بزرگی خواهد داشت، گفت: باید آماده باشیم اما تاکنون فعالیتی در گسل‌های تهران ثبت نشده است. هر چند نباید فراموش کنیم در کشور زلزله خیزی قرار داریم و زمین لرزه‌ها و پس لرزه‌های استان‌های کرمانشاه و کرمان نشان می‌دهد که برخی گسل‌ها در کشور فعال شده‌اند و این مسبوق به سابقه است.

خشم مردم از اجرای طرح زوج و فرد و ترافیک در روز ترس 
در حالی که پس از وقوع زمین لرزه کشور به گفته مسئولان در حالت اضطرار قرار گرفت و ادارات و مراکز آموزشی تعطیل شدند و همه به حالت آماده باش کامل در آمدند، سردار مهماندار، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ از ادامه طرح زوج و فرد و ترافیک در روز پنج‌شنبه خبر داد. اعلام این خبر که به نظر می‌رسد تصمیم گیران آن توجهی به وضع اضطراری شهر در مواجه با بحران ندارند مردم را عصبانی کرد که چگونه در حالی که مسئولان از مردم می‌خواهند هوشیار در برابر زلزله احتمالی باشند طرح زوج و فرد و ترافیک را در خیابان‌ها اعمال می‌کنند. 

احضار 18 ادمین کانال‌های تلگرامی به دادسرا به خاطر انتشار شایعه 
سرهنگ گودرزی، جانشین پلیس فتا گفت: در گشت زنی سایبری مشاهده شد تعدادی ادمین کانال‌های تلگرامی و نیز صاحبان صفحات اینستاگرامی برای جذب اعضا و فالوورهای خود و نیز جذابیت بیشتر کانال‌ها و صفحات اخبار نادرست و پیش‌بینی‌های غیر‌علمی بارگذاری می‌کنند تا جذابیت کانال و صفحه خود را بیشتر کنند. وی ادامه داد: نفراتی در این رابطه مشخص شدند که همان شب به آنان اخطار داده شد تا سریعاً نسبت به اصلاح اطلاعات وارد شده اقدام کنند، اما ۱۸ نفری که در اصلاح اطلاعات ارائه شده دروغین خود اقدامی انجام ندادند گزارش آن به نظر سرپرست دادسرای ناحیه ۳۱ تهران رسید. حسب دستور مقام قضایی پرونده مجرمانه برای آنان تشکیل شد و رسیدگی و تحقیقات پلیس در دست اقدام است. 

آماده‌باش پلیس 
سردار رحیمی، رئیس پلیس پایتخت پس از زلزله از آماده‌باش پلیس خبر داد و گفت: کلانتری‌ها، پلیس راهور و مجموعه انتظامی پایتخت به صورت 100‌درصد آماده‌باش هستند. همچنین پلیس پایتخت از شهروندان درخواست کرد برای جلوگیری از ترافیک رانندگان از پارک دوبله در خیابان‌ها و معابر خودداری کنند و هنگام حضور در پارک از کودکان خود مواظبت کنند و هنگام استراحت داخل خودرو حتماً در خودرو را قفل کنند. 

آماده بودن لازم است اما کافی نیست
با وقوع زمین لرزه همه دستگاه‌های امدادی و اجرایی به حالت آماده باش کامل درآمدند. پرسش اما این است که سهم آنها برای ارائه خدمات و آماده باش بود کامل چقدر بود؟ وقتی که نارضایتی عمومی از ارائه خدمات بالا بگیرد تفاوتی در آماده بودن یا نبودن مسئولان شهر نیست. آنچه در شهر رقم خورد مدیریت مردمی پس از وقوع حادثه بود. زمین لرزه بزرگ اگر خدای ناکرده بیاید همه را گرفتار خواهد کرد، بنابراین مسئولان بهتر است به جای رفتن به سالن‌های جلسه و شکستن کاسه و کوزه بر سر مدیران و دولت‌های قبل مرهمی باشند بر زخم‌هایی که روز در شهر دهان باز می‌کند. 
مرادی، رئیس مرکز لرزه‌نگاری کشور پس از زلزله گفت: از لحاظ علمی ممکن است این لرزش‌ها، پیش لرزه بوده و زلزله بزرگ‌تری در پیش باشد، اما باید توجه کرد که نمی‌توان زلزله را پیش‌بینی کرد. به گفته وی در 24 ساعت پس از حادثه 14‌پس لرزه در استان‌های تهران و البرز به وقوع پیوسته است که بزرگترین آن 6/2بوده است. وی افزود: از دو ماه پیش خرده‌ لرزه‌های منطقه‌ای را که چهارشنبه شب در آن زمین لرزه به وقوع پیوست ثبت کرده و به مسئولان اطلاع داده بودیم. وی با بیان اینکه آیا تهران زمین لرزه بزرگی خواهد داشت، گفت: باید آماده باشیم اما تاکنون فعالیتی در گسل‌های تهران ثبت نشده است. هر چند نباید فراموش کنیم در کشور زلزله خیزی قرار داریم و زمین لرزه‌ها و پس لرزه‌های استان‌های کرمانشاه و کرمان نشان می‌دهد که برخی گسل‌ها در کشور فعال شده‌اند و این مسبوق به سابقه است.

منبع: رکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۹۸۴۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالوس دوبار لرزید

در هفته گذشته چالوس استان مازندران بعد از زلزله‌ای به بزرگی ۳ در عمق ۹ کیلومتری با زمین‌لرزه دیگری به بزرگی ۳.۷ لرزید.

به گزارش ایسنا، به گفته دکتر مهدی زارع، استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله گسل اصلی مرز شمالی استان مازندران شامل گسل‌های «مازندران»، «کاسپین» و «خزر» یک گسل راندگی پنهان است که لغزش عمودی دو میلی‌متر در سال و متوسط افقی ۳ میلی‌متر در سال را نشان می‌دهد. در جنوب البرز، امتداد گسل‌های «آستانه»، «فیروزکوه»، «مشا» و «طالقان» و از شرق به غرب از میزان لغزش ۵ تا ۲ میلی‌متر در سال تخمین زده شده است.

وی خاطر نشان کرد: مهمترین گسل‌های لرزه‌زا در منطقه البرز مرکزی شامل گسل‌های زیر می‌شود:

گسل شمال البرز

گسل کاسپین (مازندران)

گسل لاریجان

گسل لار

گسل مشا

گسل کندوان

گسل بلده

در خوی استان آذربایجان غربی دو زلزله به بزرگای ۲.۷ و زلزله‌های ۲.۸، ۲.۹ و ۴.۲ به ثبت رسید و کیانشهر استان کرمان با زلزله ۳.۹ و کنگ استان هرمزگان با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۵ لرزیدند.

جزئیات زلزله‌های هفته گذشته به این شرح است:

کنگ استان هرمزگان با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۵ در عمق ۲۰ کیلومتری لرزید و کانون آن در ۲۷ کیلومتری کنگ، ۳۳ کیلومتری بندر لنگه و ۴۷ کیلومتر جزیره تنب بزرگ این استان بوده است.

خوی استان آذربایجان غربی بعد از یک زلزله ۲.۷، زمینلرزه دیگری با بزرگای ۴.۲ در عمق ۱۳ کیلومتری را تجربه کرد که رومرکز این رخداد لرزه‌ای در ۱۰ کیلومتری خوی و ۳۱ کیلومتری ایواوغلی استان آذربایجان غربی و ۳۵ کیلومتری تسوج استان آذربایجان شرقی بوده است.

در مرزن آباد استان مازندران زلزله ۲.۷ رخ داد در خوی استان آذربایجان غربی زلزله ۲.۸ به ثبت رسید

معمولان استان لرستان با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۲ در عمق ۵ کیلومتری لرزید و کانون آن در ۲۰ کیلومتری معمولان، ۲۲ کیلومتری ویسیان و ۲۴ کیلومتری خرم آباد این استان گزارش شد.

در اینچه برون استان گلستان زلزله ۲.۹ رخ داد

بهاباد استان یزد زمینلره‌ای به بزرگای ۳.۱ در عمق ۱۱ کیلومتری را تجربه کرد که رومرکز این رخداد لرزه‌ای در ۳۰ کیلومتری بهاباد و ۴۰ کیلومتری بافق استان یزد و ۷۴ کیلومتری کوهبنان استان کرمان بوده است.

در فین استان هرمزگان زلزله‌ای به بزرگای ۳.۷ در عمق ۱۷ کیلومتری زمین به ثبت رسید و کانون آن در ۲۷ کیلومتری فین، ۴۱ کیلومتری قلعه قاضی و ۴۴ کیلومتری بندرعباس این استان گزارش شد.

در چلگرد استان چهارمحال و بختیاری زلزله‌ای به بزرگای ۳ در عمق ۸ کیلومتری به ثبت رسید و رومرکز آن در ۳۳ کیلومتری چلگرد این استان، ۳۸ کیلومتری قلعه خواجه و ۶۵ کیلومتری لالی استان خوزستان بوده است.

در شوسف استان خراسان جنوبی زلزله ۲.۷ به ثبت رسید

چالوس استان مازندران بعد از زلزله‌ای به بزرگای ۳ در عمق ۹ کیلومتری، زمینلرزه دیگری به بزرگای ۳.۷ در عمق ۱۵ کیلومتری را تجربه کرد که کانون این رخداد‌های لرزه‌ای در ۶ کیلومتری چالوس، ۱۱ کیلومتری نوشهر و ۱۴ کیلومتری کلارآباد این استان بوده است.

در گتوند استان خوزستان زلزله ۲.۵ رخ داد

در کیانشهر استان کرمان زلزله ۳.۹ در عمق ۶ کیلومتری به ثبت رسید که رومرکز آن در ۱۸ کیلومتری کیانشهر، ۲۲ کیلومتری کوهبنان و ۳۲ کیلومتری راور این استان گزارش شد.

جم استان بوشهر با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۸ در عمق ۲۰ کیلومتری زمین لرزید و کانون آن در ۲ کیلومتری جم، ۲۸ کیلومتری بندر کنگان و ۳۲ کیلومتری بنک این استان گزارش شد. زلزله ۲.۷ از دیگر رخداد‌های لرزه‌ای این منطقه بوده است.

در بابامنیر استان فارس زلزله ۲.۷ و در جایزان استان خوزستان زلزله ۲.۵ به ثبت رسید.

در خوی استان آذربایجان غربی دو زلزله ۲.۷ و ۲.۹ به ثبت رسید.

دیگر خبرها

  • وقوع زمین‌لرزه ۶.۹ ریشتر در جنوب ژاپن+ فیلم
  • (ویدئو) وضعیت عجیب این خودرو در لحظه وقوع زلزله
  • وضعیت عجیب این خودرو در لحظه وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن | ویدئو
  • زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن را لرزاند
  • زلزله شدید ۶.۹ ریشتری این کشور را لرزاند
  • وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری در ژاپن
  • چالوس دوبار لرزید
  • ثبت ۵ زمین‌لرزه در خوی طی هفته گذشته
  • زلزله ۳.۱ ریشتری حوالی ازگله در استان کرمانشاه را لرزاند
  • «زنده باد درخت» بر روی بیلبورد‌های پایتخت