Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهاب شهرزاد منتقد سینما در گفت و گو با خبرنگار حوزه سینما  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان،گفت: سینمای ایران در سال‌های گذشته  موفق به کسب جوایز معتبری از جشنواره‌های گوناگون سینمایی دنیا شده است.

او ادامه داد:همیشه این سوال و دغدغه وجود داشته است که آیا دریافت این جوایز می‌تواند راه سینمای ایران را به سمت فتح بازار‌های جهانی فیلم هم باز کند؟ به نظر می‌آید که موفقیت فیلم‌هایی مثل «آن شب» در جشنواره‌های جهانی که پایبند به قواعد ژانر هستند نوید‌بخش حضور تدریجی سینمای ایران در بازار فیلم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهرزاد درباره تاثیر کسب جایزه فیلم «آن شب» در جشنواره «مارینز دره» بیان کرد: فیلم «آن شب» اولین ساخته کوروش آهاری به شمار می‌آید که در سی و نهمین جشنواره «مارینز دره» اسپانیا شرکت و موفق به کسب جوایز ارزنده‌ای شد. جشنواره «مارینز دره» یک جشنواره معتبر در زمینه فیلم‌های ژانر وحشت است همچنین عضو فدراسیون فستیوال‌های اروپایی است که می‌تواند به شناساندن قابلیت‌های سینمای ایران برای اینکه کم کم راهشان را به سمت بازار‌های جهانی فیلم باز کند کمک کرده است.

وی مطرح کرد: در این جشنواره، فیلم «آن شب» موفق به کسب سه جایزه اصلی شامل جایزه بهترین کارگردانی، بهترین فیلم نامه و بهترین بازیگر شده است که عنوان جایزه بهترین بازیگر به شهاب حسینی تعلق دارد که پیشتر توانسته بود معتبر‌ترین جایزه سینمای ایران را در زمینه‌ بازیگری که در جشنواره کن برای فیلم «فروشنده» بود، به دست آورد و قطعا اتفاق خوبی برای شناساندن بیشتر سینمای ایران به دنیا است.

این منتقد سینما درباره ویژگی‌های فیلم «آن شب» گفت: یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های فیلم «آن شب» رعایت قواعد ژانر است بر خلاف بسیاری از فیلم‌های ایرانی که متاسفانه قواعد ژانر را رعایت نمی‌کنند یا اینکه قواعد را از ژانر‌های مختلف با هم مخلوط می‌کنند و یک ملغمه شکل می‌گیرد. در این فیلم با یک سایکودرام یا یک درام روان شناسانه یا فیلم متعلق به گروه وحشت در سینما سر و کار داریم. می‌بینیم که با رعایت برخی از المان ها، نشان‌ها و قواعد این فیلم در برخی از صحنه‌ها حتی شباهت‌هایی به آثار شاخص سینما وحشت مثل فیلم «درخشش» اثر سینماگر فقید کوبریک، پیدا کرده است.

وی افزود: یکی دیگر از ویژگی‌های این فیلم تاثیرگزاری آن است که در بسیاری از صحنه‌ها تماشاگر را درگیر با صحنه‌های ترسناک فیلم می‌کند. ترس در عین امنیت جاذبه‌ای است که ما را وادار می‌کند به سمت سینمای وحشت برویم، اما متاسفانه در سینمای ایران سابقه سینمای وحشت به درستی و با تکیه بر قواعد ژانر شکل نگرفته است.

او در نهایت تصریح کرد: برای این موفقیت، به جامعه سینمایی کشور، سازندگان این فیلم، کارگردان و تهیه کننده «آن شب» و به همه کسانی که برای درخشش سینمای ایران تلاش می‌کنند تبریک می‌گویم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فیلم سینمایی سینمای ایران سینمای ایران قواعد ژانر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۰۴۸۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«شتر و آسیابان» به کازابلانکا رسید

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره‌کل روابط‌عمومی و امور بین‌الملل کانون، «شتر و آسیابان» عنوان مجموعه‌ای از سه فیلم کوتاه عروسکی پویانمایی شامل «جایگزین»، «کشاورز و ربات» و «سپید بالان» به کارگردانی عبدالله علیمراد است که به ترتیب در سال‌های ۲۰۰۳، ۲۰۱۱ و ۲۰۲۲ میلادی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با شیوه استاپ‌موشن تولید شده است.

از این مجموعه در بازار فیلم هفتاد و پنجمین جشنواره فیلم کن در کشور فرانسه رونمایی شد.

این مجموعه چندی پیش نیز در بخش غیر رقابتی بیستمین جشنواره بین‌المللی فیلم مراکش، بیست‌ویکمین جشنواره بین‌المللی فیلم انیمیشن «مکنِس» مراکش، جشنواره «بلک مووی» سوییس، بخش مسابقه «مخاطبان بزرگسال» بیست‌ونهمین جشنواره بین‌المللی فیلم سینمای آسیایی «وزوول» کشور فرانسه حضور داشته است.

سومین دوره جشنواره سینمای مستقل «کازابلانکا» از ۳ فروردین تا ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ (۱۹ تا ۲۵ آوریل ۲۰۲۴) در شهر کازابلانکا کشور مراکش در حال برگزاری است.

کد خبر 6090020

دیگر خبرها

  • فراخوان جایزه داستان و بازآفرینی منتشر شد
  • رابطه این فیلم با ماجرای قتل بابک خرمدین | اسم فیلم را عوض کردم تا...
  • پیام مقاومت مردم یمن را در نمایشگاه کتاب تهران به دنیا مخابره می‌کنیم
  • «شتر و آسیابان» به کازابلانکا رسید
  • عاشقانه شمس و مولانا رکورد کمدی‌ها را زد/تغییر ناگهانی دبیر اقوام
  • ۳ جایزه و یک تقدیر از سینمای ایران در جشنواره مسکو
  • روایت برگزیدگان جشنواره «قهرمان ایران» از عملکرد رسانه ملی
  • دراختتامیه جشنواره «قهرمان ایران ۱۴۰۲» چه گذشت؟
  • مالاریا مهم ترین بیماری انگلی تهدید کننده سلامت بشر در دنیا+ فیلم
  • مژده رئیس رسانه ملی درباره حق پخش فوتبال